Când ai poftă de peşte, poţi încerca o reţetă gustoasă de somon cu usturoi şi lămâie la tigaie. 🙂

INGREDIENTE

350 g file de somon, tăiat bucăţi
2 linguri miere
1 lingură apă călduţă
1-2 linguriţe zeamă de lămâie
1 linguriţă oţet de mere
1 lingură ulei
3 căţei de usturoi, pisaţi
felii de lămâie, pentru servire
boia, după gust
mix de condimente pentru peşte, după gust
pătrunjel tocat
sare
piper

MOD DE PREPARARE

Condimentezi somonul cu boia, mix de condimente, sare şi piper, după gust. Amesteci mierea cu apa, zeama de lămâie, oţetul şi puţină sare.

Încingi uleiul într-o tigaie. Rumeneşti bucăţile de somon pe ambele părţi. Adaugi usturoiul şi amesteco 30 de secunde. Torni sosul şi îl ţii pe foc până devine lipicios. Serveşti cu felii de lămâie şi pătrunjel.