PORRIDGE-UL PERFECT

 

Ovazul este o cereala si o planta medicinala cultivata in zonele temperate ale lumii.

Beneficiile ovazului sunt multiple, deoarece acesta este bogat in proteine si grasimi, este o sursa buna de carbohidrati si fibre si contine vitamine, minerale si antioxidanti. Insemnand ca ovazul se numara printre cele mai bogate alimente in nutrienti pe care le puteti manca.

Vitaminele importante, mineralele si antioxidantii ce intra in compozitia ovazului sunt manganul, fosforul, magneziul, cuprul, fierul, zincul, acidul folic, vitamina B1 (tiamina), vitamina B5 (acidul pantotenic), si mici cantitati de calciu, potasiu, vitamina B6 (piridoxina) si vitamina B3 (niacina).

Ovazul poate imbunatati controlul de zahar din sange, in special la persoanele supraponderale sau cu diabet. De asemenea, acesta imbunatateste sensibilitatea la insulina.

Porridge-ul sau terciul de ovaz, este un mic dejun delicios, simplu de facut, ce ajuta sa scapati in greutate, fiind satios si avand putine calorii.

Ingrediente

  • 100g fulgi de ovaz
  • 400ml apa
  • 20ml lapte
  • Un praf de sare

Metoda

  1. Punem la fiert apa, apoi fulgii de ovaz.
  2. Se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca.
  3. Odata ce a inceput sa fiarba apa, reducem flacara si adaugam laptele.
  4. La final adaugam un praf de sare si mai amestecam 2 minute.
  5. Ca topping putem adauga fructe, midgale, fulgi de cocos sau sos de agave.