Cerbul de Aur 2019 este cel mai asteptat eveniment muzical al sfarsitului verii. Vom asista la recitalurile unor artisti locali, cat si internationali si la concursul international de interpretare. Cei 12 artisti vor interpreta cate o melodie in limba romana, reprezentandu-si tara.

Luni, pe 19 august a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea zilelor in care vor canta artistii piesele romanesti. Prima seara de concurs este cea de 22 august, unde 6 artisti vor interpreta piese in limba romana, iar alti 6 artisti vor canta melodii din interpretoriul propriu, cele cu careau depasit preselectiile. Vineri, in a doua seara a concursului Cerbul de Aur 2019, rolurile celor 6 se vor interschimba.

Fiecare finalist a extras cate un bilet cu ziua in care urmeaza sa cante, iar tragerea la sorti s-a facut in ordinea alfabetica a tarilor din care provin concurentii. Cu 2 dintre ei nu au putut ajunge la Brasov, au imputernicit organizatorii sa ii reprezinte.

CONCURENTII DIN PRIMA ZI SI PIESELE LOR

 1. Syuzanna Melqonyan (Armenia) – “Pe aripi de vânt” (Delia)
 2. Sara De Blue (Austria) – “Ce are ea” (Delia)
 3. Tamara (Georgia) – “De la capăt” (Voltaj)
 4. Monika Marija (Lituania) – “Mă ucide ea” (Mihail)
 5. Anna Odobescu (Moldova) – “Un actor grăbit” (Laura Stoica)
 6. Florin Răduță (România) – “Dragostea rămâne” (Andra)

CONCURENTII DIN A DOUA ZI SI PIESELE LOR

 1. Alfie Arcuri (Australia) – “Acasă” (Smiley)
 2. Cynthia Verazie (Cipru) – “Cât de frumoasă ești” (Mihai Trăistariu)
 3. Veronica Liberati (Italia) – “Bună seara, iubite” (Loredana)
 4. Eliza G (Italia) – “Creioane colorate” (Feli)
 5. Ralfs Eilands (Letonia) – “Apa” (Loredana)
 6. Renate (România) – “Ploaia și noi” (Doina Badea)

Melodiile au fost selectate dintr-o lista pusa la dispozitie de catre organizatori.

Castigatorul trofeului si ceilalti laureati vor fi aflati sambata, pe data de 24 august, plecand acasa cu premii in valoare de 55.000 de euro. Juriul international este format din: Loredana Groza, Vasile Sirli, Ricky Dandel, Vicktor Lazio si Erminio Sinni.

Festivalul se va incheia cu un spectacol folcloric, cu peste 100 de artisti in program. Cerbul de Aur 2019 are loc intre 22 si 25 august, fiind trasmis in direct si exclusivitate de catre TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova si platforma TVR+, incepand cu ora 21:00. Se va desfasura pe scena din Piata Sfatului, din Brasov, unde vor concerta si artisti precum Irina Rimes, Stefan Banica Jr., Corina Chiriac, Emeli Sande si Ronan Keating.

Tot aici vor urca si Ester Peony, Laura Bretan si Oliver Kaye pentru a sustine un moment deosebit. Oliver a castigat Premiul I anul trecut la Cerbul de Aur, in sectiunea Premiul Publicului. Tanarul a ajuns la competitie la indemnul tatalui sau, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, care a castigat Cerbul de Aur in 1968.