In timp ce dormim, corpul este activ, cautand modalitati de a se recupera si deveni mai puternic. De fapt, somnul poate fi un factor important, dar adesea trecut, in dezvoltarea musculara. Nu numai ca imbunatateste sanatatea generala si motivatia pentru continuarea antrenamentelor, dar are, de asemenea, beneficii benefice pentru muschi si oase. 

Somnul joaca un rol cheie in regenerarea si reabilitarea tesutului muscular deteriorat. Un antrenament intens dauneaza in mod general fibrelor musculare, sperand sa creasca din nou mai puternice. Si, de obicei, o fac. In timp ce amanati, consumul de energie incetineste si fluxul de sange creste in tesuturi pentru a restabili corpul la nivel celular. Acest proces permite celulelor musculare sa se repare si sa creasca din nou mai groase pentru a fi mai puternice in momentul in care va treziti. 

De aceea recuperarea este importanta pentru fiecare antrenament. Somnul poate avea un impact masiv asupra vitezei de recuperare a leziunilor musculare, influentand cat de repede se separa celulele si creste muschiul. 

Somnul are, de asemenea, un impact asupra cresterii muschilor. Hormonul de crestere uman este secretat in mod natural de catre glanda pituitara, in cea mai mare parte in timpul stadiilor profunde ale somnului. Acest hormon este cel care ajuta la mentinerea si dezvoltarea de noi tesuturi musculare. HGH stimuleaza sinteza proteinelor musculare in celule, ducand la muschi intariti si mai mari. In fapt, somnul slab poate inhiba eliberarea hormonului si poate duce la scaderea masei musculare. 

Daca antrenamentul s-a modificat, luati in considerare si modificarea orelor de somn. Asigurati-va ca primiti intre 8-9 ore de somn in fiecare noapte intr-o camera confortabila. Perdelele de tip “blackout” si paturile adaptive va pot ajuta sa dormiti pe tot parcursul noptii.

Desi poate suna ca un oximoron, este important sa dai corpului tau restul de care are nevoie pentru a deveni mai puternic. Asigurati-va ca adaugati somn la planul de antrenament pentru a deveni cel mai bun in ceea ce faceti si doriti sa faceti.