Aceasta reteta de creveti cu legume la cuptor se prepara in 15 minute, rapid si delicios dar in acelasi timp foarte sanatoasa. Reteta de creveti cu legume la cuptor are 304kcal/portie, si o puteti face intr-o singura tava. Hmm… delicios, nu? Pentru sportivi este reteta ideala, usor de preparat, cu ingrediente ieftine, gustosa si sanatosa.
- Timp de preparare; 5 minute
- Timp de coacere; 10 minute
- Timp total; 15 minute
INGREDIENTE
- 2 linguri unt – topit
- 2 catei de usturoi – tocati
- 2 linguri suc de lamaie proaspat stors (sau dupa gust)
- 1 lingurita condimente italiene
- 450g sparanghel – taiat in jumatati
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare si piper macinat (dupa gust)
- 600g creveti cruzi
- 250g rosii chery
INSTRUCTIUNI DE PREPARARE
- Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius
- Intr-o tava mare, adaugati crevetii, untul topit, condimentele italiene, sucul de lamaie
- Amestecati ingredientele apoi aranjati crevetii intr-un singur strat pe o parte a tavii.
- Asezati sparanghelul si rosiile cherry intr-un singur strat in cealalta parte a tavii.
- Stropiti cu putin ulei de masline legume si presarati peste toate ingredientele sare de mare si piper dupa gust.
- Puneti tava in cuptorul preincalzit si coaceti pana crevetii devin roz si opaci, iar rosiile incep sa crape, cam 8-10 minute.
- Garnisiti cu felli de lamaie si POFTA BUNA!
Alte legume ce pot fi adaugate langa, sunt urmatoarele: broccoli, cartofi dulci, mazare, pastai, dovlecei, ardei gras, morcovi si conopida; sau fructe: avocado, kiwi, mango si ananas
Puteti schimba legumele dar si timpul de gatire va fi diferit, de asemenea va trebui sa le gatiti separat de creveti sau daca va permite timpul puteti marina crevetii inainte de a-i gati. Mai puteti inlocui legumele cu quinoa, diferite salate sau fructe.